Atomic Vasa Race Classic G2 teszt | SKI. C.U.L.T. -- skiculture
/** * @file * Returns the HTML for a node. * * Complete documentation for this file is available online. * @see https://drupal.org/node/1728164 */ ?>

Atomic Vasa Race G2 sífutó léc

Az Atomic Vasa Race Classic G2 a sílécet azoknak ajánlanám akik már valamilyen szinten elsajátították a klasszikus stílus alaplépéseit, jártasságot szereztek benne. Az ellépést a sífutó számára megkönnyíti a középen kialakított „pikkely", ami különbözik a hagyományos túraléceken látható pikkelyektől.

Tapasztalataim:
A nyomban stabilan el tudtam róla lépni, de ha kiléptem a nyomból akkor már érezhető volt a pikkelyek fékező hatása. Ha a nyomban volt porhó, azaz frissen esett a hó, jobb volt az ellépésem. (Hosszabb ellépést tudtam végrehajtani.) Jó volt a sí csúszása is a nyomban, nem lehetett érezni, hogy fékező hatás lépett volna fel a pikkelyek miatt. Nem adta ki azt az ismerős susogó hangot, mint a túralécek. Ha siklás közben váltottam nyomot, akkor már fellépett a pikkelyek fékező hatása - főleg ott ahol a hó nem volt teljesen lesimítva. Biztos volt az ellépésem, amikor egy kicsit kijegesedett a nyom - szemben a versenysíkkel, amiket vaxolni kell és nem mindig lehet eltalálni pontosan, hogy milyen vaxot is használjunk. Ezzel a sível egyszerűbb a sízés klasszikus stílusban, mert nem kell vaxot használni és ha a pályán többféle hó található biztos lehetek benne, hogy el tudok lépni a síről és élvezem a sífutást.

Ezt a lécet használják profi sífutó versenyeken is - mint most a 2009-es Északi Sí VB-n Liberecben is - vaxolatlan sível nyerték, ha jól emlékszem, a férfiak 15 km-es klasszikus távját.

Markovich Gyöngyi
sífutó szakedző,
többszörös vb résztvevő és magyar bajnok

 

/** * @file fb-social-plugin.tpl.php * Theme the more link * * - $plugin_type: the type of this plugin * - $tag_name : the tagname of this plugin */ ?>