ATOMIC NOMAD BLACKEYE TI | SKI. C.U.L.T. -- skiculture
/** * @file * Returns the HTML for a node. * * Complete documentation for this file is available online. * @see https://drupal.org/node/1728164 */ ?>

Atomic Nomad Blackeye TiAz all mountain család egyik modellje, amely a gyártó szerint ajánlottabb pályán kívülre, mint az általunk tesztelt sílécek közül az ugyanebbe a családba tartozó D2 VF75.
Közepesen széles építésű léc (középen 82 mm), ideális középút a pályán is ideálisan használható sílécek és a valóban széles >100 mm-es freeride lécek között. Rocker jellegű a profilja, de csak elöl, ahol a léc hosszának 15%-a hajlik fel (a széles freeride léceknél elöl 20-30% szokott lenni a rockeres rész), bár szemre a vége is kicsit felhajlik. Pályán is kellemesen síelhető, de a túrt és a mélyebb hóban is egész jól felúszik.

A sí megjelenésében hozza a Nomad-ok eddig megszokott külső jegyeit: visszafogott, harmonikus megjelenés jellemzi.

A léc kifejezetten kemény, intenzív munka hatására kel életre. Rádiusza 16 méter, futását tekintve inkább a GS lécekhez hasonlítható.

A fentiek tükrében érthető, hogy a rövidlendület nem esett jól, inkább a karcolt hosszú íveket kedveli, ekkor ugyanis a léc nagy éltartásról tanúskodik. A délutáni kásás hóban jól fut, de óvatosan kell vele bánni, érzékenyen reagál az egyenetlen terhelésre.

Csak jó sízőknek ajánlott, akik gyakran kacsintgatnak a kijelölt pályák kezeletlen részei felé is. Oktatáshoz nem különösebben szerencsés választás!
All mountain, rocker profilú síléc. Építését tekintve famagos szendvics szerkezetű, fektetett oldalfallal a kötés alatt, titánium erősítéssel.

Geometria: 125,5–82–110,5 cm Rádiusz: 16 méter

/** * @file fb-social-plugin.tpl.php * Theme the more link * * - $plugin_type: the type of this plugin * - $tag_name : the tagname of this plugin */ ?>