augusztus 2013 | SKI. C.U.L.T. -- skiculture

Az egyik informatikai magazinban kiemelt téma az ikt (infokommunikációs technológiák) használata az óvodákban és az iskolákban. Kiderül, hogy a kreatív, haladó szellemű tanárok intenzíven használják ezeket az eszközöket, de sok a maradi intézmény és pedagógus, akik pánikba esnek az interaktív lehetőségektől. A „hagyományosnak nevezett, poroszos iskolarendszer, amely nélkülözte az a telekommunikációt és az információs technológiát, egyértelműen nem felel meg az 1996 után született gyerekeknek…” – olvashatjuk.

Október a legszebb időszak egy jó besízésre: már ott a friss hó, de még szép az idő. Aki ilyenkor indul el, már a télben érezheti magát, de megelőzi a novemberi ködöket és viharokat.
 

És mi kell egy jó besízésehez? Egy szuper sípálya, gyönyörű alpesi táj, kényelmes szálloda, jó társaság. És esetleg néhány profi síoktató, aki tudja, hogy mi kell az első sínapokon. Aki tud adni pár hasznos tanácsot, de nem telepszik rá a síelőkre. És aki meg tudja mutatni, hogy milyen is az igazán látványos és élvezetes síelés, akire büszke lehet a csoportja.

Gyarmati Panka ugrás közben

Gyarmati Panka ugrás közbenÉlete legjobb eredményével zárta a hétvégi FIS világkupát Magyarország legeredményesebb snowboardosa, Gyarmati Panka, aki extrém időjárási körülmények között: ködben, rendkívül rossz látási- és pályaviszonyok mellett megugrotta hátraszaltóját és új trükkjét, így végül olimpiai- és világbajnokokat maga mögé utasítva a 10. helyen végzett. Az egri sportoló teljesítményével a 29. helyre lépett előre a női világranglistán.