február 2013 | SKI. C.U.L.T. -- skiculture
 Fitti, a kém és Balogh Tamás

 Fitti, a kém és Balogh TamásHavas műsor, Magyarország - Rafting a hóban, hatalmas esések, eszelős motorosszánozás és siklóernyőzés 2000 méterről: a 89,5 Music Fm két műsorvezetőjét kísérte el a Havazin az ausztriai Hinterstoderbe, ahol a fiúk őrül kalandok részesei lehettek. Fitti, a kém és Balogh Tamás a 89.5 Music Fm rádió két bevállalós műsorvezetője. Hétköznaponként a délutáni roadshowban Tomi a stúdióból, Fitti pedig diszkó bukósisakban az utakról közvetít élőben. Tamás lábán egyszer volt már síléc, Fitti 12 éve snowboardozik, bár a hóban így is könnyen orra esik.

A befutó aréna

A befutó arénaAlpesi sí, Ausztria - Véget ért Schladmingban a 2014-es olimpiai játékokat megelőző legjelentősebb esemény, a 2013-as Alpesi Sí Világbajnokjság. A magyar alpesi sísport számára mindenképpen az év fő versenye volt a felnőtt Alpesi Sí Világbajnokság.   Népes csapatot indíthattunk, a helyszín Magyarországhoz való közelsége tálcán kínálta, hogy a minél több versenyző kaphasson lehetőséget a tapasztalatszerzésre. 

 

Formációs síelés vagy másként szinkronsíelés

A fromációs síelés a síelés csapatsportja.

Fantasztikus lehetőség a sítechnika fejlesztésére, pontosságot, bátorságot, fegyelmet igényel. Fejleszti a ritmusérzéket, a tájékozódást, igazi profi kihívás.

Mivel ezen a területen évtizedes tapasztalattal rendelkezünk, örömmel kezdünk el újra foglalkozni ezzel a területtel!

Ha az időjárás és a hó megengedi, belekóstolhatsz a pályán kívüli síelésbe.

Jó síelőknek segítünk a freeride sítechnika csiszolásában, javításában, amellett, hogy egy jó csapatban élvezhetik a mélyhó nyújtott örömöket.
Azoknak, akik jól síelnek, de még kicsit ismeretlen számukra a mélyhó világa, megtanítjuk az alapokat a pályán és a terepen.

Természetesen a pályán belüli síelés is terítéken lsez, így ha eben akarsz fejlődni, akkor is jó helyen jársz.

A pályán kívüli síelőshez kötelező felszerelés:

Lindsey Vonnt mentőhelikopterrel vitték el

Lindsey Vonnt mentőhelikopterrel vitték elSchladming alpesi VB, női SG - Lindsey Vonn számára egy kellemetlen eséssel ért véget az verseny. Egy ugrató után rossz mozdulattal fogott talajt, és emiatt bukást szenvedett. A talajon a jobb térdét fogta, sikoltozott és jelenleg a mentők álpoják. A talajfogás alapján akár komolyabb térdsérülést is szenvedhetett. 

Gyorshír -  Schladming Alpesi VB, női SG. Egy pályabíró vagy pályamunkás baleset miatt áll a verseny. A képek tanulásga szerint a pályán rutscholó bíró vagy munkás szinte állóhelyben elesett, ami eredményeként valami súlyosabb sérülést szenvedhetett. A helyszíni mentők meglehetősen sietős mozdulatokkal régebb óta ápolják, pár perce pedig újabb két mentőst ereszetettek le drótkötélen egy helikopterről, felszerelésükkel együtt. 

SNOW-SHOW 2013

SNOW-SHOW 2013 2013-ban is ott leszünk február 9-én és 10-én Sátoraljaújhelyen, a Zemplén Kalandparkban. Amellett, hogy formációssí-bemutatót tervezünk az érdeklődők bevonásával, az ATOMIC és a SALOMON síteszten is segítünk: Milyen sílécet tesztelj? Mi illik hozzád a legjobban? A sítudásodhoz mekkora lécet válasz? Ezekre a kérdésekre nem csak a tesztsátornál kaphatsz választ, hanem „élesben”, a sípályán is.

Schladming 2013
Miklós Edit
Farkas Norbert

Schladming 2013Alpesi sí, Ausztria - Schladming–Dachstein üdülőrégió Ausztria öt legjobb síterepének egyike. 1982 után második alkalommal mérik itt össze tudásukat a világ legjobb síelői. Az osztrákok 4 éve készülnek az eseményre. Több sportlétesítményt és magát a települést is átépítették. A szervezők 400.000 nézőt várnak a helyszínre.