január 2013 | SKI. C.U.L.T. -- skiculture
Panka és Szigi

Panka és SzigiSnowboard, Kanada - Hazánk két legjobb freestyle snowboardosa, a húszéves éves Gyarmati Anna és a 19 éves Szigeti Viktor egyedülálló teljesítményt nyújtott a Quebec-ben rendezett felnőtt snowboard világbajnokságon. A junior világbajnok Gyarmati Panka tizenhatodik lett slopestyle versenyszámban, Szigeti Viktor pedig BigAir versenyszámban a tizennegyedik helyen végzett. A zalaegerszegi fiú nagyon boldog, hiszen eddig még magyar versenyző soha nem jutott be felnőtt snowboard világbajnokság elődöntőjébe.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund SvindalAlpesi sí, Svájc - Esélyeshez méltóan szerepelt Aksel Lund Svindal  Wengenben. A hétvégén a férfi alpesi sízők mezőnye Lauberhorn lejtőjére látogat, de már kedden megvolt az első edzés, igaz, nem lehetett az egész pályát használni.

A 4480 méteres lanka jó 600 méterrel veri a többit, így a Világkupa sorozatában ez a leghosszabb downhill pálya. A győztes időhöz nagyjából 2 perc 30 másodperc alatt kell teljesíteni a távot. Tavaly Beat Feuz 2:35.31-gyel nyert itt, a hazai közönség legnagyobb örömére.

Hófesztivál 2013

Hófesztivál 2013Január 17. és 19. között Mátraszentistvánban a Hófesztiválon 3 napon keresztül, színes programok várják a hóimádó kicsiket, nagyokat, családokat, bulizós fiatalokat! A 3 nap alatt különleges és egyedüláló téli műsorok, koncertek és egy fergeteges show is biztosítja a hangulatot. A fesztiválos hangulatot, pedig a karácsonyi hangulatot idéző "Téli Varázs sétány" és rengeteg programhelyszín biztosítja majd!

SNOWSHOW 2013

SNOWSHOW 20132013. február 9-én második alkalommal rendezi meg a TalponSíelők Egyesülete és az Újhelyi Síiskola a Boda Pál Kupát. A verseny megrendezésével Dr. Boda Ferenc Pál gyermekorvosnak állítanak emléket, aki Sátoraljaújhely díszpolgára, a helyi kórház főorvosa és a Magas-hegyi sícentrum egyik megalapozója volt.

Kamera a sisakon - csoda, hogy a versenyző egyáltalán elbírta
Sportfilmes akcióban - amit a versenyző lát
Sportfilmes akcióban - a sportoló arca
Kamera felhelyezése 1. - sisakra
Kamerával felszerelt sisakok
Puahafülű bukó kamerával
Kamera a síszemüvegen
GoPro kamera és tartozékai
ContourHD kamera
DriftHD kamera
Gorillapod - létezik mágneses talpú változat is
Lehet szigetelő szalaggal is rögzíteni, de így elegánsabb
Csak egy törött fém síbot kell kozzá
Biztonságos markolat
Biztonságos és kesztyűben is jól fogható kézi kameraállvány
Körbeforgó kameratartozék
X-sportoló operatőr

Kamera a sisakon - csoda, hogy a versenyző egyáltalán elbírtaMég a filmezés hőskorában felismerték az alkotók, hogy a nagysebességű járművekre rögzített kamerák minden nézőt képesek ámulatba ejteni. Hogy miért? Mert az átlagembereknek nem adatott meg a lehetőség, hogy átéljék egy versenyautó, vagy motor száguldását, a többiekkel való versengés élményét.